Čez noč raven trebuh? Tako vam bo uspelo!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Triki, s katerimi boste čez noč odpravili napihnjenost.
Oglej si celoten članek

Znano je, da napihnjen trebuh povzročajo težko prebavljiva živila – preveč mastna živila, sladkor, svež kruh, stročnice, zelje in tudi gazirane pijače. Zaradi neugodne kombinacije sladkorja in laktoze pa bi se bilo bolje izogibati tudi jogurtu.

Na kaj morate paziti
Najbolje bi bilo, da se jogurtu odpoveste. Če ga imate preveč radi, pa preverite, kateri vsebuje najmanj sladkorja. Zaradi prevelike količine sladkorja se namreč začnejo v črevesju razmnoževati nezaželene bakterije. Poleg tega veliko ljudi ne prenese lakotze. Kombinacija sladkorja in laktoze lahko povzroči napihnjenost, a tudi vnetja in krče.

Izogibajte se žvečilkam, tudi tistim, ki ne vsebujejo sladkorja. Napihnjen trebušček namreč povzroča tudi umetno sladilo sorbit, ki je težko prebavljivo. Med žvečenjem se poleg tega aktivirajo hormoni lakote, zato boste hitreje lačni.

Napihnjenost odpravlja pitje navadne vode, ki ji lahko dodate limono ali nekaj kapljic metinega olja, in tudi čaji – še posebej ingverjev in koromačev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.