Magazin > Lepota & telo
478 ogledov

Čez noč raven trebuh? Tako vam bo uspelo!

napihnjenost trebuh Shutterstock
Triki, s katerimi boste čez noč odpravili napihnjenost.

Znano je, da napihnjen trebuh povzročajo težko prebavljiva živila – preveč mastna živila, sladkor, svež kruh, stročnice, zelje in tudi gazirane pijače. Zaradi neugodne kombinacije sladkorja in laktoze pa bi se bilo bolje izogibati tudi jogurtu.

Na kaj morate paziti
Najbolje bi bilo, da se jogurtu odpoveste. Če ga imate preveč radi, pa preverite, kateri vsebuje najmanj sladkorja. Zaradi prevelike količine sladkorja se namreč začnejo v črevesju razmnoževati nezaželene bakterije. Poleg tega veliko ljudi ne prenese lakotze. Kombinacija sladkorja in laktoze lahko povzroči napihnjenost, a tudi vnetja in krče.

Izogibajte se žvečilkam, tudi tistim, ki ne vsebujejo sladkorja. Napihnjen trebušček namreč povzroča tudi umetno sladilo sorbit, ki je težko prebavljivo. Med žvečenjem se poleg tega aktivirajo hormoni lakote, zato boste hitreje lačni.

Napihnjenost odpravlja pitje navadne vode, ki ji lahko dodate limono ali nekaj kapljic metinega olja, in tudi čaji – še posebej ingverjev in koromačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.