"Charles bo pospešil propad monarhije"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tako dolgo na Otoku še nihče ni čakal na prestol.
Oglej si celoten članek

Avtor knjige "The Last Queen: Elizabeth II's Seventy Year Battle to Save the House of Windsor", Clive Irving, je prepričan, da bi bila napaka, če bi princ Charles podedoval krono. Po njegovem mnenju je za to pozicijo "neprimeren“ in bi zagotovo "pospešil propad“ monarhije.

"Da bi ocenili prihodnost monarhije po kraljici, moramo pogledati v preteklost,“ je povedal strokovnjak in dodal, da sta bila kraljica in tudi njen oče George VI. izjemna vladarja. "Edward VII., George V. in Edward VIII. so bili polno napak. Edward VII. je bil požrešen in razvraten, George V. je bil blefer, hitre jeze in katastrofalen oče, kar je vodilo v nepremišljena dejanja njegovega dediča Edwarda VIII., ki je z odstopom monarhiji povzročil veliko škodo.“

Irving meni, da bi bila vladavina princa Charlesa vrnitev k "liniji nesposobnežev“, ki so vladali pred njegovim dedkom in mamo, ki je postavila visoke standarde. "Ona monarhijo ohranja v enem kosu, on bo pospešil njen propad.“

Britanska kraljeva družina državljane na leto stane 82 milijonov funtov, pravi avtor, ki trdi, da imajo Danci večjo srečo, saj njihova kraljeva družina državo stane le devet milijonov. Po njegovem mnenju bi bilo treba, da bi Otočani še naprej podpirali kraljeve glave, te stroške znatno zmanjšati, kar bi lahko dosegli tudi s prodajo posestev, ki so v lasti krone.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:15 13. December 2020.

    Cimprej naj propadejo zajedalci

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.