Chili con carne (Čili z mesom)

Foto: Žurnal24 Tradicionalna enolončnica je vedno in!
Enostavno, poceni in okusno: naredite slavno mehiško jed Chili con carne in začutite okus Latinske Amerike.
Oglej si celoten članek

Svoje goste tokrat presenetite z mehiško enolončnico.

Za šest oseb potrebujete:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 600 g mešanega mletega mesa
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 800 g olupljenih paradižnikov v pločevinki
  • 1 ½ l mesne juhe (iz kocke)
  • 2 pločevinki rjavega fižola

Priprava:
Najprej olupite čebulo in česen in ju drobno nasekljajte. Olje segrejte v veliki kozici in na njem popražite mleto meso. Dodajte čebulo in česen ter kratek čas pražite.
Nato dodajte paradižnike s sokom vred ter juho. To kuhajte na zmernem ognju nepokrito približno eno uro.
Fižol odcedite, ga stresite v kozico in na šibkem ognju kuhajte še 30 minut. Krepko začinite s soljo in tabaskom. Zraven lahko postrežete še hrustljave tortilje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.