Magazin
147 ogledov

Chili con carne (Čili z mesom)

Tradicionalna enolončnica je vedno in! Žurnal24 main
Enostavno, poceni in okusno: naredite slavno mehiško jed Chili con carne in začutite okus Latinske Amerike.

Svoje goste tokrat presenetite z mehiško enolončnico.

Za šest oseb potrebujete:

  • 2 žlici olivnega olja
  • 600 g mešanega mletega mesa
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 800 g olupljenih paradižnikov v pločevinki
  • 1 ½ l mesne juhe (iz kocke)
  • 2 pločevinki rjavega fižola

Priprava:
Najprej olupite čebulo in česen in ju drobno nasekljajte. Olje segrejte v veliki kozici in na njem popražite mleto meso. Dodajte čebulo in česen ter kratek čas pražite.
Nato dodajte paradižnike s sokom vred ter juho. To kuhajte na zmernem ognju nepokrito približno eno uro.
Fižol odcedite, ga stresite v kozico in na šibkem ognju kuhajte še 30 minut. Krepko začinite s soljo in tabaskom. Zraven lahko postrežete še hrustljave tortilje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.