Cigarete v grde škatlice

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Novo evropsko tobačno direktivo naj bi Evropska komisija predstavila januarja.
Oglej si celoten članek

Šest držav Evropske unije (EU), med njimi tudi Slovenija, se je poenotilo glede pravil, ki naj bi jih uvedla nova evropska tobačna direktiva. Kot so pojasnili na ministrstvu za zdravje, se zavzemajo za "precej strog režim", na primer za preprosto, neprivlačno pakiranje cigaret, proti sprostitvi trga dozatorjev nikotina in proti inovativnim praksam tobačne industrije, s katerimi ta cilja na mlade.

Strožje ukrepe skupina šestih držav zahteva tudi glede drugih škodljivih učinkovin, kot so droge in alkohol. Slovenija se posebno zavzema za čimprejšnje sprejetje nove direktive o alkoholu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:29 11. December 2012.

    Se strinjan s Simonon, ko je treba jemat in udrihat po malem človeku smo prvi v evropi, ko je treba …

  • 17:09 11. December 2012.

    Mislim da se vsi zavedamo kaj počnejo cigareti (mislim da lahko vsak od nas to pogogla). Glede na to da …

  • 15:38 11. December 2012.

    TO JE BREZ VEZE. BODO PA UNI SLUŽILI KI BODO IZDELOVALI OVITKE ZA TE ŠKATLE?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.