Magazin > Lepota & telo
36 ogledov

Cigarete v grde škatlice

cigareti Shutterstock
Novo evropsko tobačno direktivo naj bi Evropska komisija predstavila januarja.

Šest držav Evropske unije (EU), med njimi tudi Slovenija, se je poenotilo glede pravil, ki naj bi jih uvedla nova evropska tobačna direktiva. Kot so pojasnili na ministrstvu za zdravje, se zavzemajo za "precej strog režim", na primer za preprosto, neprivlačno pakiranje cigaret, proti sprostitvi trga dozatorjev nikotina in proti inovativnim praksam tobačne industrije, s katerimi ta cilja na mlade.

Strožje ukrepe skupina šestih držav zahteva tudi glede drugih škodljivih učinkovin, kot so droge in alkohol. Slovenija se posebno zavzema za čimprejšnje sprejetje nove direktive o alkoholu.

Komentarjev 3
  • segadamjan 17:29 11.december 2012.

    Se strinjan s Simonon, ko je treba jemat in udrihat po malem človeku smo prvi v evropi, ko je treba velike lopove spravit pred sodišča in jim vzet pokrademo smo pa še slabši od največjih banana republik, sam za izselit ...prikaži več se je, mogoče kam v davčno oazo, tam je veliko našega davkoplačevalskega denarja.

  • Simon Habjanič 17:09 11.december 2012.

    Mislim da se vsi zavedamo kaj počnejo cigareti (mislim da lahko vsak od nas to pogogla). Glede na to da imamo enake prometne kazni kot Nemci zgleda da še moramo imeti enako drage in čudne škatle kot oni (žal se ...prikaži več našo ministerstvo ne zaveda, da imamo samo 1/5 nemške plače). Sploh pa ne razumem zakaj moramo v vseh stvareh katere udarijo po malem človeku biti med prvimi? Je to kakšno tekmovanje!!?!!

  • franke 15:38 11.december 2012.

    TO JE BREZ VEZE. BODO PA UNI SLUŽILI KI BODO IZDELOVALI OVITKE ZA TE ŠKATLE?