Čigava je amputirana noga?

Foto: Žurnal24
Amputirana noga je sprožila pravo vojno med dvema moškima - prvim, ki jo je izgubil, in drugim, ki jo je kupil na dražbi.
Oglej si celoten članek

Kje bo naposled pristala noga? © iStockphoto

 
Johnu Woodu iz Južne Karoline so leta 2004 po letalski nesreči amputirali nogo. Obdržal jo je, da bi ga, ko bi umrl, pokopali skupaj z njo. Ker pa gospod vsega svojega bogastva ni mogel hraniti v shrambi, ga je skoraj kap, ko se je nekaj stvari iz njegove "dragocene" zbirke znašlo na avkcijski dražbi.

Med osebnimi stvarmi je bila tudi njegova odrezana noga, ki je nekaj let brezskrbno ležala v ražnju. Na dražbi jo je kupil Shannon Whisnant in jo najprej odnesel na policijsko postajo, slednja pa jo je izročila pogrebnemu zavodu, potem ko je ugotovila, da ni šlo za noben nezakonit prekršek. Kupec noge, ki je na raženj celo izobesil napis, na katerem je pisalo, da odraslim zaračuna tri dolarje, otrokom pa en dolar za ogled noge, pa si sedaj "izgubljeno" nogo želi nazaj. "Iz vsega je naredil pravi cirkus, " je povedal gospod brez noge. "S tem želi samo obogateti ."

Whisnant, ki je bil pri pogajanju za nogo s pogrebniškim zavodom neuspešen, se je posvetoval z odvetnikom in se odločil, da bo najbolje, da pregovori Wooda, naj si za nogo delita skrbništvo in dobiček. "Gre za nenavaden nesporazum, bliža pa se praznik čarovnic. Cena bo nogi narasla, če jo le dobim ," je zaskrbljen Whisnant.

Wood, ki se bo odpravil v Maiden po svojo nogo, je pristal na srečanje z moškim, ne bo pa privolil, da bosta na račun noge obogatela. "To je nezaslišano ," je še dodal.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.