Magazin > Bizarno
6 ogledov

Čigava je amputirana noga?

Žurnal24 main
Amputirana noga je sprožila pravo vojno med dvema moškima - prvim, ki jo je izgubil, in drugim, ki jo je kupil na dražbi.

Kje bo naposled pristala noga? © iStockphoto

 
Johnu Woodu iz Južne Karoline so leta 2004 po letalski nesreči amputirali nogo. Obdržal jo je, da bi ga, ko bi umrl, pokopali skupaj z njo. Ker pa gospod vsega svojega bogastva ni mogel hraniti v shrambi, ga je skoraj kap, ko se je nekaj stvari iz njegove "dragocene" zbirke znašlo na avkcijski dražbi.

Med osebnimi stvarmi je bila tudi njegova odrezana noga, ki je nekaj let brezskrbno ležala v ražnju. Na dražbi jo je kupil Shannon Whisnant in jo najprej odnesel na policijsko postajo, slednja pa jo je izročila pogrebnemu zavodu, potem ko je ugotovila, da ni šlo za noben nezakonit prekršek. Kupec noge, ki je na raženj celo izobesil napis, na katerem je pisalo, da odraslim zaračuna tri dolarje, otrokom pa en dolar za ogled noge, pa si sedaj "izgubljeno" nogo želi nazaj. "Iz vsega je naredil pravi cirkus, " je povedal gospod brez noge. "S tem želi samo obogateti ."

Whisnant, ki je bil pri pogajanju za nogo s pogrebniškim zavodom neuspešen, se je posvetoval z odvetnikom in se odločil, da bo najbolje, da pregovori Wooda, naj si za nogo delita skrbništvo in dobiček. "Gre za nenavaden nesporazum, bliža pa se praznik čarovnic. Cena bo nogi narasla, če jo le dobim ," je zaskrbljen Whisnant.

Wood, ki se bo odpravil v Maiden po svojo nogo, je pristal na srečanje z moškim, ne bo pa privolil, da bosta na račun noge obogatela. "To je nezaslišano ," je še dodal.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.