Čili z govedino

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če imate radi pikantne jedi na žlico, poskusite čili z govedino. In nikar se ne prestrašite recepta - res je, da je jed sestavljena iz veliko sestavin, a je priprava kljub temu enostavna.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 kg govejega mesa
  • 5 jedilnih žlic olivnega olja
  • 4 čebule
  • 3 paprike
  • 2 stroka čilija (ali majhni posušeni stroki čilija)
  • 2 čajni žlički kumine
  • 1 ščepec paprike (sladke)
  • 1 ščepec timijana (suhega)
  • 1 ščepec origana (suhega)
  • 12 paradižnikov (srednje velikih, blanširanih in narezanih na koščke (ali 2 pločevinki))
  • 2 stroka česna
  • 1 ščepec sladkorja
  • 3 čajne žličke zeliščnega kisa
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec popra
  • 150 g rdečega fižola (iz pločevinke)
  • 150 g koruze (iz pločevinke)
  • 1 jedilna žlica čilijeve paste

Priprava:

  • Za čili z govedino blanširamo paradižnike in jih narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Papriki in strokom čilija odstranimo semena in jih narežemo na koščke.
  • Goveje meso narežemo na grižljajčke.
  • Na ogenj pristavimo veliko posodo z olivnim oljem in na njem popražimo govedino. Nato mesu dodamo čebulo in nadaljujemo s praženjem.
  • Primešamo papriko, stroke čilija in začimbe ter popramo in solimo. Dodamo paradižnike in polovico česna. Vmešamo sladkor in kis in začinimo s soljo in poprom po okusu.
  • Čili kuhamo s pokrito pokrovko na majhnem ognju pribl. eno uro. Vmes nekajkrat premešamo.
  • Pribl. 30 min pred koncem kuhanja dodamo precejen fižol, koruzo in preostali česen. Kuhamo v odprti posodi, da se čili malo zgosti.
  • Preden postrežemo še začinimo po okusu. Kdor ima rad pekoče, lahko doda malo čilijeve paste ali nekaj koščkov čilija.

več receptov za enolončnice poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.