Čista kuhinja v nekaj minutah

Foto: Žurnal24
Ste med tistimi, ki soboto in nedeljo preživijo z gobico in čistili v rokah? Še je čas, da osvobodite svoje vikende. Začnite v kuhinji, ki vsak večer zahteva samo pet minut pozornosti.
Oglej si celoten članek

Kuhinjo lahko namreč za prvo silo mimogrede očistite že v petih minutah. Dela se lotite po večerji. Samo dve minuti potrebujete, da z vlažno krpo obrišete pult in gorilnike (ne pozabite, da se umazanija nabira tudi pod gorilniki) oziroma steklokeramično ploščo. Če ste uporabljali pečico ali mikrovalovno pečico, obrišite tudi notranjost ene ali druge. Ostale so vam še tri minute – ozrite se na tla in če z grozo opazite madeže, drobtine, odtise čevljev in kosme pasjih dlak, vzemite v roke krpo za tla ali močo in tla hitro obrišite.

Vsakih 14 dni samo 13 minut
Glavno čiščenje kuhinje boste v primeru, da ste za kuhinjo nekaj dni po večerji vzorno skrbeli, vsakih štirinajst dni opravili v trinajstih minutah, bolj natančni pa lahko kuhinji trinajst minut namenite tudi vsak teden. Štiri minute se zadržujte v "zgornjih prostorih" – posesajte pajčevine in z mikrokrpico obrišite prah s kuhinjskih omaric. Hitro preglejte še notranjost omaric, predvsem tistih, kjer imate shranjena živila. Če imajo vaše omarice steklena vratca, jih poškropite s čistilom za steklo in obrišite s papirno brisačo. Hladilnik zahteva le dve vaši minuti. Najprej naredite hiter in strog ogled vsebine: vso pokvarjeno hrano, torej tisto s pretečenim rokom trajanja, in stare ostanke kosil in večerij vrzite v smeti.

 
 

Kuhinjo imam zelo rada čisto, zato jo vsakokrat počistim sproti. Ker nimam pomivalnega stroja, vedno najprej pomijem posodo.

Oriana Girotto Cavazza

 
Preden hladilnik zaprete, pobrišite še vse madeže "skivnostnega nastanka", končajte pa z brisanjem vrat hladilnika. Tri minute se nato posvetite delovnim površinam. Z ustreznimi čistili hitro očistite pult, korito, odcejalnik in pipe ter štedilnik. Vodni kamen lahko učinkovito odstranimo s kisom ali limoninim sokom. Ostale so vam še štiri minute. Najprej ekspresno obrišite stenske ploščice, predvsem tiste nad koritom in štedilnikom, potem pa vas čakajo le še tla – na krpo tokrat zlijte malo čistila, začnite v najbolj oddaljenem kotu in končajte pri vratih. In zdaj lahko začnete razmišljati, kaj boste počeli v soboto in nedeljo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.