Kuhinjo lahko namreč za prvo silo mimogrede očistite že v
petih minutah. Dela se lotite po večerji. Samo
dve minuti potrebujete, da z vlažno krpo obrišete pult in gorilnike (ne pozabite,
da se umazanija nabira tudi pod gorilniki) oziroma steklokeramično ploščo. Če ste uporabljali
pečico ali mikrovalovno pečico, obrišite tudi notranjost ene ali druge. Ostale so vam še
tri minute – ozrite se na tla in če z grozo opazite madeže, drobtine, odtise
čevljev in kosme pasjih dlak, vzemite v roke krpo za tla ali močo in tla hitro obrišite.
Vsakih 14 dni samo 13 minut
Glavno čiščenje kuhinje boste v primeru, da ste za kuhinjo nekaj dni po večerji vzorno
skrbeli, vsakih štirinajst dni opravili v
trinajstih minutah, bolj natančni pa lahko kuhinji trinajst minut namenite tudi
vsak teden.
Štiri minute se zadržujte v "zgornjih prostorih" – posesajte pajčevine in z
mikrokrpico obrišite prah s kuhinjskih omaric. Hitro preglejte še notranjost omaric, predvsem
tistih, kjer imate shranjena živila. Če imajo vaše omarice steklena vratca, jih poškropite s
čistilom za steklo in obrišite s papirno brisačo. Hladilnik zahteva le
dve vaši minuti. Najprej naredite hiter in strog ogled vsebine: vso pokvarjeno
hrano, torej tisto s pretečenim rokom trajanja, in stare ostanke kosil in večerij vrzite v smeti.
Kuhinjo imam zelo rada čisto, zato jo vsakokrat počistim sproti. Ker
nimam pomivalnega stroja, vedno najprej pomijem posodo.
Oriana Girotto Cavazza |
|