Čokolada je za otroka najslabša

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Čokolada naj ne bo na dnevnem jedilniku vašega malčka, opozarjajo strokovnjaki in dodajajo, da naj bi bila prav čokolada pogost krivec za pojav debelosti pri otrocih.
Oglej si celoten članek

Čokolada je najhujše, kar lahko nekomu ponudite, posebej svojemu otroku, razlagajo strokovnjaki. Kombinacija mlečnih maščob in sladkorjev v mlečni čokoladi naj bi bila najhitrejša pot, da otroku zamašite krvne žile.

Mlečna čokolada ima skoraj trikrat manjšo vrednost kakava, kot črna čokolada, dodano mleko pa vsebuje dodatne nasičene maščobe, ki povečujejo raven holesterola. Druga slaba stran mlečne čokolade je tudi, da vsebuje veliko sladkorja, kar pospešuje apetit.

Strokovnjaki predlagajo, da svojemu otroku ponudite alternativo. Suho sadje ali črna čokolada sta lahko dobra zamenjava, vendar tudi s črno čokolado ne pretiravajte, saj vsebuje kofein. Strokovnjaki svetujejo tudi, da poličko s čokolado umaknete iz otrokovega dosega. Mlečno čokolado mu ponudite v čim manjših količinah in ga naučite, da si po vsakem čokoladnem obroku umije zobe.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    20:42 6. December 2013.

    http://news.psu.edu/story/141242/2008/06/20/research/probing-question-which-healthier-dark-or-milk-chocolate

  • mph
    20:14 6. December 2013.

    Prvič slišim za to bedarijo, čeprav se ve, več kot čokolada vsebuje kakava, bolje je. V ostalem pa je koristna …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.