Čokoladna pita

Foto: Žurnal24 V kremo lahko dodate tudi drobljene orehe.
Le kdo bi se lahko uprl omamni čokoladni piti?
Oglej si celoten članek
Sestavine
za testo
250 g moke
125 g masla
3 ščepci sladkorja

za čokoladno kremo

400 g temne čokolade
1,5 dl mleka
2,5 dl sladke smetane
2 jajci


Priprava
V posodi zmešajte maslo, sladkor in 4 žlice vode ter počasi segrevajte, da se sestavine stopijo. Nato odstavite in ohladite.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Ohlajeni masleni mešanici dodajte moko in vse skupaj premešajte, da dobite gladko testo.

Testo razvaljajte in ga položite v okrogel pekač ter ga prebodite z vilico. Pecite dobrih 20 minut.


Nad paro raztopite čokolado. Med topljenjem jo počasi mešajte in ji prilivajte mleko in sladko smetano. Ko se stopi, jo odstavite.

Jajci in sladkor z električnim mešalnikom penasto umešajte in jih vlijte v stopljeno čokoladno zmes. Premešajte in vlijte na pečeno testo.

V pečici, segreti na 120 stopinj, pri odprtih vratih pito sušite toliko časa, da se preliv strdi.

Pito vzemite iz pečice in ohladite. Preden jo ponudite, jo okrasite s sladko smetano.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.