Magazin
74 ogledov

Čokoladna pita

V kremo lahko dodate tudi drobljene orehe. Žurnal24 main
Le kdo bi se lahko uprl omamni čokoladni piti?
Sestavine
za testo
250 g moke
125 g masla
3 ščepci sladkorja

za čokoladno kremo

400 g temne čokolade
1,5 dl mleka
2,5 dl sladke smetane
2 jajci


Priprava
V posodi zmešajte maslo, sladkor in 4 žlice vode ter počasi segrevajte, da se sestavine stopijo. Nato odstavite in ohladite.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Ohlajeni masleni mešanici dodajte moko in vse skupaj premešajte, da dobite gladko testo.

Testo razvaljajte in ga položite v okrogel pekač ter ga prebodite z vilico. Pecite dobrih 20 minut.


Nad paro raztopite čokolado. Med topljenjem jo počasi mešajte in ji prilivajte mleko in sladko smetano. Ko se stopi, jo odstavite.

Jajci in sladkor z električnim mešalnikom penasto umešajte in jih vlijte v stopljeno čokoladno zmes. Premešajte in vlijte na pečeno testo.

V pečici, segreti na 120 stopinj, pri odprtih vratih pito sušite toliko časa, da se preliv strdi.

Pito vzemite iz pečice in ohladite. Preden jo ponudite, jo okrasite s sladko smetano.

Dober tek!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.