Čokoladni puding

Foto: Žurnal24 Najboljši je iz modelčka. (Foto: Shutterstock)
Če je od tega, ko ste nazadnje pripravljali puding, minilo že veliko časa, vam bo skomine morda pričaral čokoladni puding po domačem receptu.
Oglej si celoten članek

Za štiri pudinge potrebujete:

  • 100 g jedilne čokolade,
  • 2 rumenjaka,
  • 0,5 dl mleka,
  • 40 g škrobne moke,
  • strok vanilije.


Priprava:

  • V skledi penasto stepite rumenjaka in sladkor. Čokolado nalomite na majhne koščke, lahko jo tudi naribate.
  • En dl mleka zmešajte s škrobno moko. Preostalo mleko vlijte v lonec, primešajte čokolado in odprt strok vanilije s postrgano sredico. Zavrite pri srednji temperaturi in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi.
  • Mleko s škrobno moko vlijte v čokoladno mleko in ga pri srednji temperaturi gosto zakuhajte. Neprestano mešajte. Ko se zgosti, odstranite strok vanilije in odstavite. Nato primešajte še jajčno kremo.
  • Puding ohlajajte počasi z občasnim mešanjem. Malo ohlajenega vlijte v mokre modelčke in do konca ohladite v hladilniku.
  • Puding boste z modelčkov lažje zvrnili na krožnik, če jih boste za nekaj trenutkov potopili v vročo vodo, pomagate pa si lahko tudi z nožem. Puding okrasite po želji – s smetano, sadjem ali pa ga prelijte z vanilijevo ali čokoladno kremo.


Dober tek!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.