Magazin
49 ogledov

Čokoladni puding

Najboljši je iz modelčka. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Če je od tega, ko ste nazadnje pripravljali puding, minilo že veliko časa, vam bo skomine morda pričaral čokoladni puding po domačem receptu.

Za štiri pudinge potrebujete:

  • 100 g jedilne čokolade,
  • 2 rumenjaka,
  • 0,5 dl mleka,
  • 40 g škrobne moke,
  • strok vanilije.


Priprava:

  • V skledi penasto stepite rumenjaka in sladkor. Čokolado nalomite na majhne koščke, lahko jo tudi naribate.
  • En dl mleka zmešajte s škrobno moko. Preostalo mleko vlijte v lonec, primešajte čokolado in odprt strok vanilije s postrgano sredico. Zavrite pri srednji temperaturi in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi.
  • Mleko s škrobno moko vlijte v čokoladno mleko in ga pri srednji temperaturi gosto zakuhajte. Neprestano mešajte. Ko se zgosti, odstranite strok vanilije in odstavite. Nato primešajte še jajčno kremo.
  • Puding ohlajajte počasi z občasnim mešanjem. Malo ohlajenega vlijte v mokre modelčke in do konca ohladite v hladilniku.
  • Puding boste z modelčkov lažje zvrnili na krožnik, če jih boste za nekaj trenutkov potopili v vročo vodo, pomagate pa si lahko tudi z nožem. Puding okrasite po želji – s smetano, sadjem ali pa ga prelijte z vanilijevo ali čokoladno kremo.


Dober tek!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.