Če je od tega, ko ste nazadnje pripravljali puding, minilo že veliko časa, vam bo skomine morda pričaral čokoladni puding po domačem receptu.
Za štiri pudinge potrebujete:
- 100 g jedilne čokolade,
- 2 rumenjaka,
- 0,5 dl mleka,
- 40 g škrobne moke,
- strok vanilije.
Priprava:
- V skledi penasto stepite rumenjaka in sladkor. Čokolado nalomite na majhne koščke, lahko jo tudi naribate.
- En dl mleka zmešajte s škrobno moko. Preostalo mleko vlijte v lonec, primešajte čokolado in odprt strok vanilije s postrgano sredico. Zavrite pri srednji temperaturi in mešajte, dokler se čokolada popolnoma ne raztopi.
- Mleko s škrobno moko vlijte v čokoladno mleko in ga pri srednji temperaturi gosto zakuhajte. Neprestano mešajte. Ko se zgosti, odstranite strok vanilije in odstavite. Nato primešajte še jajčno kremo.
- Puding ohlajajte počasi z občasnim mešanjem. Malo ohlajenega vlijte v mokre modelčke in do konca ohladite v hladilniku.
- Puding boste z modelčkov lažje zvrnili na krožnik, če jih boste za nekaj trenutkov potopili v vročo vodo, pomagate pa si lahko tudi z nožem. Puding okrasite po želji – s smetano, sadjem ali pa ga prelijte z vanilijevo ali čokoladno kremo.
Dober tek!