Črni petek: Popusti do 78 % poskrbeli za prometni kolaps!

Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek Foto: Saša Despot črni petek
Danes je za trgovce in potrošnike črni petek, ki vsako leto pade na zadnji petek v novembru.
Oglej si celoten članek

Potrošniški praznik črni petek prihaja iz ZDA, v zadnjih letih pa se je prijel tudi med slovenskimi trgovci. 

Parkirišča v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC so bila polna že ob devetih zjutraj, ko je prispel prvi val potrošnikov. Drugega trgovci pričakujejo popoldne, ko se končajo službe. Pred še zaprto trgovino Zara, kjer imajo danes tudi do 40 odstotna znižanja, je zjutraj stalo okoli 50 ljudi. 

Foto: Bralec Gneča pred trgovino Zara na črni petek

Največje popuste potrošnikom danes ponujajo v trgovini Harvey Norman, vse do 78 odstotkov. Črni petek je pri njih le danes in ne cel konec tedna, kot pri večini ostalih trgovcev, potrošniški praznik pa imajo že šesto leto zapored. "Znižani so tudi visoko cenovni izdelki, največ prodamo pohištva, bele tehnike, televizorjev, zjutraj so ljudje iz trgovine nosili vzglavnike in odeje. Nihče ne ostane brez, tudi, če kaj zmanjka, naročimo in stranke po enaki ceni dobijo ob dobavi. Na ta dan našo trgovino obišče največ kupcev," je povedala Katjuša Gajser, vodja marketinga za slovenski trg.

Foto: Saša Despot črni petek

V ljubljanskem BTC-ju je bilo zjutraj pestro tudi pred trgovino z otroško opremo in igračami Baby Center. "Danes je trikrat večja gneča kot ponavadi, največ prodamo igrač, ker se bliža Miklavž in ostali dobri možje. Na vse artikle je 15 odstotni popust, na nekatere igrače in tekstil pa tudi več," je povedala vodja poslovalnice. Ravno otroški izdelki pa so eni izmed tistih, ki so na črni petek najbolj zaželeni. "Kupujem bolj za otroka, ker so to stvari, ki jih zdaj potrebujem. Čeprav imam občutek, da so trgovci poskrili dobre kose in so zunaj bolj tisti, ki se jih želijo znebiti, čeprav verjetno temu ni tako, ampak občutek je tak. Sicer pa nam je vedno všeč tisto, kar ni na razprodaji. Otroške stvari so ene izmed dražjih in se jih splača kupovati danes, ko so popusti," je razkrila ena izmed številnih mladih mamic, ki so danes pohitele v trgovine. 

Foto: Saša Despot črni petek

Dopoldne pa je bila v BTC-ju polna tudi trgovina z višje cenovnimi oblačili Emporium. Vodja trgovine, Lejla Ležič pravi, da je to zagotovo najmočnejši dan v letu: "Na vse imamo minus dvajset odstotkov popusta, na nekatere blagovne znamke tudi do minus 30, od danes pa do nedelje. Zagotovo je to najmočnejši dan v letu, kar se tiče prodaje. Ljudje kupujejo zase, pa tudi že za darila."

Kljub dopoldanskim uram, ki so ponavadi rezervirane za službo in pouk, pa je bilo polno tudi ljubljansko nakupovalno središče City Park, v katerem trgovine večinoma ponujajo od 20 do 30 odstotni popust. Očitno je črni petek in predpraznična nakupovalna mrzlica zajela tudi Slovence in Slovenke. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 22:39 29. November 2019.

    iste popuste dobite 7 januarja. pa kupite ce rabite, ne zato ker je popust.

  • 15:20 29. November 2019.

    budale

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.