Slovenija
13023 ogledov

Obsedno stanje: kolone na cesti in pred trgovinami

Gneča pred trgovino Zara na črni petek
1/2
Bralec
Danes je tako imenovani črni petek, dan po zahvalnem dnevu, ki so si ga v ZDA zamislili kot praznik mega razprodaj za božična darila.

V zadnjih letih se je ta praznik prijel tudi na slovenskih tleh, trgovci so ga raztegnili na ves teden, a so očitno za danes prihranili najboljše akcije, vsaj sodeč po gneči, ki smo ji bili priča.

Že ob devetih so bile na Šmartinski cesti kolone za uvoz v trgovsko središče BTC, kjer je bilo nemogoče najti parkirni prostor. Pred trgovino Zara, ki se je odprla ob desetih, pa je na odprtje čakalo kakšnih 50 ljudi. V poslovalnici Zare v BTC-ju so nam povedali, da imajo na nekatere izdelke 40-odstotni popust in priznavajo, da je gneča bistveno večja kot na običajne dni.

V Harvey Normanu so, po besedah Katjuše Gajser, vodje marketinga za slovenski trg, že pred leti prvi v Sloveniji začeli s črnim petkom. Za razliko od ostalih trgovin imajo ugodnosti v okviru črnega petka le na ta dan. Njihove trgovine so danes odprte že od osme ure zjutraj. "Popusti so vse do 78 odstotkov, največ znižanj je na pohištvo in spalnice, obisk je na ta dan precej večji, saj so tudi ponudbe neprimerljive z ostalimi podjetji," je povedala Gajserjeva. Ker je Harvey Norman avstralska trgovina so slovenske poslovalnice to tradicijo prinesle od tam. 

Reportažo iz trgovin si lahko preberete tukaj: 

črni petek Foto Magazin Črni petek: Popusti do 78 % poskrbeli za prometni kolaps!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Naklonsky 09:53 30.november 2019.

    Vsi so srečni. Trgovci veselo prodajajo stvari, ki se jih drugače ne morejo znebiti. Kupci veselo kupujejo stvari z velikimi popusti, ki jih ne potrebujejo. In na koncu zasluži država z DDV in komunala z odvozom odpadkov...

  • Avatar drecos
    drecos 12:24 29.november 2019.

    same budale pred trgovinami

  • fenix09 10:59 29.november 2019.

    Imbicili