Čudežni napitek proti glavobolu

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Dehidracija, sprememba vremena, stres … Razlogov za glavobol je veliko, tako kot tudi različnih zdravil. Ko vam bo naslednjič razbijalo v glavi, poskusite s tem napitkom.
Oglej si celoten članek

Zmešajte pol litra vode, sok ene limone in dve čajni žlički himalajske soli ter mešanico počasi spijte. Sol in limona odpravljata napetosti in pospešujeta prekrvavitev. Himalajska sol poleg tega vpliva na izločanje hormona serotonina, kar zmanjšuje bolečine. Mešanica naj bi preprečevala tudi mišične krče, iz telesa odvajala odvečno kislino in blagodejno vplivala na celice. Limonin sok bo telesu dobavil vitamin C in antioksidante, ki se borijo s prostimi radikali. 

Obstaja pa še več naravnih zdravil proti glavobolu. Vanilja vsebuje eugenol, ki naj bi lajšal bolečine in deloval antiseptično. Tudi eterično olje mete in cimet, naj bi lajšala glavobole. Cimet pomešajte z žličko vode in mešanico nanesite na čelo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.