Čustvena odprtost prinaša dober seks

Foto: Žurnal24
Znanstveniki so ugotovili, da čustvena inteligenca vpliva na doživljanje orgazma.
Oglej si celoten članek

Ženske z večjo čustveno inteligenco bolj uživajo v seksu, je pokazala britanska raziskava, opravljena pri več kot dva tisoč dvojčicah. Te ženske so dosegale več orgazmov predvsem zaradi večje sposobnosti nadzorovanja lastnih in tujih čustev, menijo raziskovalci londonskega King’s Collegea.

Za razvoj terapij
"Te ugotovitve govorijo o tem, da je čustvena inteligenca prednost na več področjih življenja, tudi v spalnici," je povedal Tim Spector, soavtor raziskave, ki je odkrila pomembno povezavo med čustveno inteligenco in pogostostjo orgazma – tako med samozadovoljevanjem kot med spolnim odnosom. "Študija bo ogromno pomagala pri razvoju vedenjskih in kognitivnih terapij za izboljšanje spolnega življenja žensk," je dodal Spector.

Tretjini ne pride

Skoraj tretjina žensk ima težave ali celo ne zmorejo doživeti vrhunca med seksom. "Videti je, da ima čustvena inteligenca neposreden učinek na žensko spolno delovanje, saj vpliva na njeno sposobnost komuniciranja o svojih spolnih pričakovanjih in željah s partnerjem," je razložila vodja raziskave Andrea Burri. "Čustvena inteligenca je najpomembnejša pri reševanju težav."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.