Magazin
16 ogledov

Čustvena odprtost prinaša dober seks

Žurnal24 main
Znanstveniki so ugotovili, da čustvena inteligenca vpliva na doživljanje orgazma.

Ženske z večjo čustveno inteligenco bolj uživajo v seksu, je pokazala britanska raziskava, opravljena pri več kot dva tisoč dvojčicah. Te ženske so dosegale več orgazmov predvsem zaradi večje sposobnosti nadzorovanja lastnih in tujih čustev, menijo raziskovalci londonskega King’s Collegea.

Za razvoj terapij
"Te ugotovitve govorijo o tem, da je čustvena inteligenca prednost na več področjih življenja, tudi v spalnici," je povedal Tim Spector, soavtor raziskave, ki je odkrila pomembno povezavo med čustveno inteligenco in pogostostjo orgazma – tako med samozadovoljevanjem kot med spolnim odnosom. "Študija bo ogromno pomagala pri razvoju vedenjskih in kognitivnih terapij za izboljšanje spolnega življenja žensk," je dodal Spector.

Tretjini ne pride

Skoraj tretjina žensk ima težave ali celo ne zmorejo doživeti vrhunca med seksom. "Videti je, da ima čustvena inteligenca neposreden učinek na žensko spolno delovanje, saj vpliva na njeno sposobnost komuniciranja o svojih spolnih pričakovanjih in željah s partnerjem," je razložila vodja raziskave Andrea Burri. "Čustvena inteligenca je najpomembnejša pri reševanju težav."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.