Da bo vaš novorojenček spal kvalitetno

Foto: Žurnal24 Da bo otročičku prijetno, ko se bo stisnil k ograjici, posteljico obdajte z zašč Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Zibelka, posteljica z zaščitno ograjico ali potovalna otroška posteljica? Izberite takšno, ki vam je všeč, a pazljivo izberite ograjico, vzmetnico in odejice.
Oglej si celoten članek

Otroci naj do svojega drugega leta spijo v zibelki ali otroški posteljici z zaščitno ograjico. S tem se izognete nevarnosti, da bi vaš otročiček med spanjem padel s postelje in se pri tem poškodoval.

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate pravo posteljico za vašega prihajajočega otročička?

Ograjica: Razmik med palicami, ki sestavljajo ograjico, naj ne bo večji od šest centimetrov. S tem se izognete nevarnosti, da bi se vašemu malemu raziskovalcu glavica zataknila med ograjico.

Vzmetnica: Izberite vzmetnico, ki se popolnoma prilagaja dimenzijam posteljice. Če je vzmetnica premajhna, ob robovih nastanejo odprtine, otrok lahko vanje zdrsne in tam tudi obtiči.

Letvice: Za osnovno podlago pod vzmetnico izberite lesene letvice, ki preprečujejo, da bi se pod vzmetnico kopičil prah. S tem zmanjšate možnost za nastanek alergij, še posebno tistih, ki so povezane z dihanjem.

Blazine in odejice: V posteljici vašega dojenčka blazine in odejice nimajo kaj iskati, saj predstavljajo morebitno nevarnost. Otrok se vanje lahko zakoplje in iz njih ne najde izhoda. Zato otroka raje ovijte v spalno vrečo ali v toplejšo pižamico. Ker se otroci pogosto potijo po glavici, spalno vrečo in preostalo posteljno garnituro perite redno.

Zaščitne blazinice: Ker se otroci med spanjem radi stisnejo k ograjici, jo obdajte z zaščitnimi blazinicami za ograjico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.