Magazin
63 ogledov

Da bo vaš novorojenček spal kvalitetno

Da bo otročičku prijetno, ko se bo stisnil k ograjici, posteljico obdajte z zašč
1/9
Žurnal24 main
Zibelka, posteljica z zaščitno ograjico ali potovalna otroška posteljica? Izberite takšno, ki vam je všeč, a pazljivo izberite ograjico, vzmetnico in odejice.

Otroci naj do svojega drugega leta spijo v zibelki ali otroški posteljici z zaščitno ograjico. S tem se izognete nevarnosti, da bi vaš otročiček med spanjem padel s postelje in se pri tem poškodoval.

Na kaj morate biti pozorni, ko izbirate pravo posteljico za vašega prihajajočega otročička?

Ograjica: Razmik med palicami, ki sestavljajo ograjico, naj ne bo večji od šest centimetrov. S tem se izognete nevarnosti, da bi se vašemu malemu raziskovalcu glavica zataknila med ograjico.

Vzmetnica: Izberite vzmetnico, ki se popolnoma prilagaja dimenzijam posteljice. Če je vzmetnica premajhna, ob robovih nastanejo odprtine, otrok lahko vanje zdrsne in tam tudi obtiči.

Letvice: Za osnovno podlago pod vzmetnico izberite lesene letvice, ki preprečujejo, da bi se pod vzmetnico kopičil prah. S tem zmanjšate možnost za nastanek alergij, še posebno tistih, ki so povezane z dihanjem.

Blazine in odejice: V posteljici vašega dojenčka blazine in odejice nimajo kaj iskati, saj predstavljajo morebitno nevarnost. Otrok se vanje lahko zakoplje in iz njih ne najde izhoda. Zato otroka raje ovijte v spalno vrečo ali v toplejšo pižamico. Ker se otroci pogosto potijo po glavici, spalno vrečo in preostalo posteljno garnituro perite redno.

Zaščitne blazinice: Ker se otroci med spanjem radi stisnejo k ograjici, jo obdajte z zaščitnimi blazinicami za ograjico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.