Da ji William ne bi zameril, se bo Camilla temu odrekla!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zelo uvidevno.
Oglej si celoten članek

Žena kralja Karla III., Camilla, se je, da ohrani mir pod streho, odpovedala nekaterim modnim dodatkom in oblačilom, ki so v lasti kraljeve družine. Med drugim razmišlja o tem, da bi se na kronanju odrekla prav posebnemu predmetu, ki bi bil princu Williamu lahko velik trn v peti.

Gre za žezlo iz slonovine, ki so ga od leta 1985 uporabljale vse "kraljice soproge". "Princ William že dolgo kritizira trgovino s slonovino. Leta 2022 je pohvalil obsodbo Moaza Kromaha, ki je bil obsojen na 63 mesecev zapora zaradi trgovine z nosorogovimi rogovi in slonovino," poroča Private Eye. Morda pa se bo Camilla žezlu odpovedala zato, ker bo po kronanju nosila naziv kraljica in ne "kraljica soproga" ...

Mediji poročajo tudi, da Camilla ne bo nosila kontroverznega indijskega diamanta Kohinoor, simbola kolonizacije, ampak spremenjeno krono kraljice Mary.

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.