Magazin > VIP
46871 ogledov

Da ji William ne bi zameril, se bo Camilla temu odrekla!

camilla Profimedia
Zelo uvidevno.

Žena kralja Karla III., Camilla, se je, da ohrani mir pod streho, odpovedala nekaterim modnim dodatkom in oblačilom, ki so v lasti kraljeve družine. Med drugim razmišlja o tem, da bi se na kronanju odrekla prav posebnemu predmetu, ki bi bil princu Williamu lahko velik trn v peti.

Gre za žezlo iz slonovine, ki so ga od leta 1985 uporabljale vse "kraljice soproge". "Princ William že dolgo kritizira trgovino s slonovino. Leta 2022 je pohvalil obsodbo Moaza Kromaha, ki je bil obsojen na 63 mesecev zapora zaradi trgovine z nosorogovimi rogovi in slonovino," poroča Private Eye. Morda pa se bo Camilla žezlu odpovedala zato, ker bo po kronanju nosila naziv kraljica in ne "kraljica soproga" ...

Mediji poročajo tudi, da Camilla ne bo nosila kontroverznega indijskega diamanta Kohinoor, simbola kolonizacije, ampak spremenjeno krono kraljice Mary.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.