Da ustnice poleti ne bodo razpokane

Foto: Nivea zivljenje 14.06.13. Labello, foto: Nivea
Ustnice obvezno čistite, občasno jih negujte s pilingom in ne pozabite na UV-zaščito.
Oglej si celoten članek

"Koža na ustnicah je občutljiva, zato jo je treba tako tudi obravnavati," pravi kozmetičarka Bojana Rogan iz salona Dermale. Poudarja, da ji posvečamo premalo nege; na ustnice izdelke le nanašamo, čistimo pa jih premalo pogosto.

Potrebno je čiščenje

"Na robu ustnic se radi naredijo ogrci ali kakšni mozoljčki, ki so lahko tudi posledica uporabe šmink in bleščil ter nerednega čiščenja," pravi Roganova in dodaja, da je treba pri dnevni negi obvezno očistiti tudi ustnice. "Še posebno kadar se šminkate z intenzivnimi šminkami."

Tudi za ustnice piling

Ustnicam občasno privoščite kakšen nežen piling, da odstranite odmrlo kožo in nečistoče – tako boste poskrbeli tudi za boljšo prekrvavitev. Podoben učinek boste dosegli s ščetkanjem z zobno krtačko, vendar bodite nežni.

Zaščitite jih

Kozmetičarka svetuje, da poleti (in tudi v drugih letnih časih, kadar ste izpostavljeni soncu) uporabljate balzame z zaščitnim faktorjem, saj je koža na ustnicah nežna ter se lahko hitro izsuši in razpoka. "Če se ustnice izsušijo, si jih ne oblizujte ali ne grizite suhe kože, saj boste tako stanje le poslabšali. Raje jih namažite z negovalnim balzamom," sklene Roganova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.