Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Da ustnice poleti ne bodo razpokane

ženska Shutterstock
Ustnice obvezno čistite, občasno jih negujte s pilingom in ne pozabite na UV-zaščito.

"Koža na ustnicah je občutljiva, zato jo je treba tako tudi obravnavati," pravi kozmetičarka Bojana Rogan iz salona Dermale. Poudarja, da ji posvečamo premalo nege; na ustnice izdelke le nanašamo, čistimo pa jih premalo pogosto.

Potrebno je čiščenje

"Na robu ustnic se radi naredijo ogrci ali kakšni mozoljčki, ki so lahko tudi posledica uporabe šmink in bleščil ter nerednega čiščenja," pravi Roganova in dodaja, da je treba pri dnevni negi obvezno očistiti tudi ustnice. "Še posebno kadar se šminkate z intenzivnimi šminkami."

Tudi za ustnice piling

Ustnicam občasno privoščite kakšen nežen piling, da odstranite odmrlo kožo in nečistoče – tako boste poskrbeli tudi za boljšo prekrvavitev. Podoben učinek boste dosegli s ščetkanjem z zobno krtačko, vendar bodite nežni.

Zaščitite jih

Kozmetičarka svetuje, da poleti (in tudi v drugih letnih časih, kadar ste izpostavljeni soncu) uporabljate balzame z zaščitnim faktorjem, saj je koža na ustnicah nežna ter se lahko hitro izsuši in razpoka. "Če se ustnice izsušijo, si jih ne oblizujte ali ne grizite suhe kože, saj boste tako stanje le poslabšali. Raje jih namažite z negovalnim balzamom," sklene Roganova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.