Dagnje s smetano

Foto: Žurnal24 Privoščite si školjke!
Okusite morje tudi pozimi. Dagnje dobite v ribarnici ali na kakšni bolje založeni tržnici.
Oglej si celoten članek
Dagnje s smetano in sirom
Sestavine:

  • 2 kg svežih dagenj
  • 5 stebel zelene
  • 10 dag surovega masla
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 smetanov sirni namaz
  • 3 dl sladke smetane
  • 3 dl belega vina
  • ½ jušne kocke
  • malo popra

Priprava:
Školjke operite nad soparo in jih kuhajte približno 8 minut. V malo vode in 2 decilitra belega vina vkuhajte polovičko jušne kocke in narežite (na en centimeter velike koščke) majhno stebelno zeleno. Kuhajte do mehkega. Nato posebej raztopite maslo, dodajte žlico moke, žlico sladkorja, da se zgosti, in na koncu še smetanov namaz, smetano ter preostalo vino. Ko je zelena kuhana, jo zmešajte s smetanovo omako in dodajte 2 decilitra vode od školjk. Zavrite; omaka mora biti gladka; in dodajte malo popra. Omaki primešajte školjke skupaj z lupinami in med mešanjem malo pokuhajte.
Školjke postrezite s polnozrnatim kruhom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.