Danes gremo na Kurbo!

Foto: Urška Boljkovac
Foto: Urška Boljkovac
V okviru festivala Zmaj 'ma mlade, ki se te dni odvija v Postojni, bodo ob 21. uri v Atriju SAZU uprizorili monodramo Kurba.
Oglej si celoten članek

Monodrama Kurba, o ženski brez dlake na jeziku, je nastala z dramatizacijo kolumen Vedrane Rudan, ki jih je ta kontroverzna hrvaška pisateljica in publicistka pisala za tednik Nacional.

Zbrane so v knjigi Ko je ženska kurba / Ko je moški peder, v kateri avtorica ostrega peresa obravnava teme, kot so: kult mladosti in lepote, mačizem, splav, katoliška cerkev, vzgoja otrok, politična korupcija, socialne razmere v času tranzicije, vzorci obnašanja v konzervativni družbi in mnoge druge.

Njen kritičen in črno-humoren pogled na svet je v monodramo prelil Marko Bulc in k sodelovanju povabil igralko Violeto Tomič. Nastala je predstava o problemih in radostih sodobne ženske, ki je provokativna in čustveno razigrana obenem.

Vstopnine ni!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.