Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Danes gremo na Kurbo!

Kurba Urška Boljkovac
V okviru festivala Zmaj 'ma mlade, ki se te dni odvija v Postojni, bodo ob 21. uri v Atriju SAZU uprizorili monodramo Kurba.

Monodrama Kurba, o ženski brez dlake na jeziku, je nastala z dramatizacijo kolumen Vedrane Rudan, ki jih je ta kontroverzna hrvaška pisateljica in publicistka pisala za tednik Nacional.

Zbrane so v knjigi Ko je ženska kurba / Ko je moški peder, v kateri avtorica ostrega peresa obravnava teme, kot so: kult mladosti in lepote, mačizem, splav, katoliška cerkev, vzgoja otrok, politična korupcija, socialne razmere v času tranzicije, vzorci obnašanja v konzervativni družbi in mnoge druge.

Njen kritičen in črno-humoren pogled na svet je v monodramo prelil Marko Bulc in k sodelovanju povabil igralko Violeto Tomič. Nastala je predstava o problemih in radostih sodobne ženske, ki je provokativna in čustveno razigrana obenem.

Vstopnine ni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.