Dedek bo hkrati tudi očka

Foto: Žurnal24 72-letnik bo postal dedek in očka.
Ker neki Britanec ne more spočeti otroka, mu bo iz zagate pomagal njegov 72-letni oče.
Oglej si celoten članek

Neki par z Otoka se že dalj časa neuspešno trudi spočeti otroka. Ker jima tudi s pomočjo medicine ni uspelo, sta se po pomoč obrnila k svojcem.

Svojemu sinu bo tako iz zagate pomagal 72-letni oče, ki bo paru, ki želi ostati anonimen, daroval spermo. Otrok bo tako dedkov biološki otrok in sinov polbrat. Spermo 72-letnika so zdravniki že pregledali in paru dali zeleno luč. Kot pravijo, lahko večina moških do svojega 80. leta proizvaja zdrave spermije, tako da ni težav.

Ker se do tega trenutka še niso srečali s podobnim primerom, so se zdravniki pred umetno oploditvijo sestali z neodvisnimi institucijami in etičnimi organi. Seveda so za mnenje vprašali tudi babico, ki se s posegom strinja. "Družba se spreminja in tudi njen pogled na to, kaj je sprejemljivo in kaj ni, se je spremenil. Za družino je bilo pomembno, da je otrok njihove krvi. Ker mož nima brata, mu bo pač pomagal oče," je povedal eden od zdravnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.