Magazin > Bizarno
2 ogledov

Dedek bo hkrati tudi očka

72-letnik bo postal dedek in očka. Žurnal24 main
Ker neki Britanec ne more spočeti otroka, mu bo iz zagate pomagal njegov 72-letni oče.

Neki par z Otoka se že dalj časa neuspešno trudi spočeti otroka. Ker jima tudi s pomočjo medicine ni uspelo, sta se po pomoč obrnila k svojcem.

Svojemu sinu bo tako iz zagate pomagal 72-letni oče, ki bo paru, ki želi ostati anonimen, daroval spermo. Otrok bo tako dedkov biološki otrok in sinov polbrat. Spermo 72-letnika so zdravniki že pregledali in paru dali zeleno luč. Kot pravijo, lahko večina moških do svojega 80. leta proizvaja zdrave spermije, tako da ni težav.

Ker se do tega trenutka še niso srečali s podobnim primerom, so se zdravniki pred umetno oploditvijo sestali z neodvisnimi institucijami in etičnimi organi. Seveda so za mnenje vprašali tudi babico, ki se s posegom strinja. "Družba se spreminja in tudi njen pogled na to, kaj je sprejemljivo in kaj ni, se je spremenil. Za družino je bilo pomembno, da je otrok njihove krvi. Ker mož nima brata, mu bo pač pomagal oče," je povedal eden od zdravnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.