Deset dejstev preiskave o Dianini smrti

Foto: Žurnal24 Nesreča princese Diane še vedno buri duhove.
Med številnimi pričanji in dokazi, ki so se nabrali med preiskavo o smrti princese Diane, je nekaj zelo čudnih, a resničnih. Ponujamo vam deset najbolj zanimivih.
Oglej si celoten članek

Preiskava smrti princese Diane je bila kot kaže zelo temeljita, saj so na dan prišle številne podrobnosti, ki s samo preiskavo nimajo veliko skupnega. Pred vami je deset resničnih dejstev, za katera so preiskovalci menili, da bodo pomagala najti krivca za Dianino smrt.

DEJSTVO št. 1: Vohuni kupujejo v Harrodsu. No, vsaj njihove košare naj bi jih prepričale.

DEJSTVO št. 2: Princ Filip uporablja star pisalni stroj, ki nima črke e, zato jo mora dopisati z nalivnikom.

DEJSTVO št. 3: Pogrebni zavod Leverton & Sons ima vedno pripravljeno hermetično zaprto krsto za primer smrti katerega od članov kraljeve družine.

DEJSTVO št. 4: Agentje MI6, ki so bili leta 1997 v Parizu, so se vozili v sivi renault laguni.

DEJSTVO št. 5: Mohamed al Fayed svoj prosti čas na Škotskem preživlja v šotoru, ki ga ima postavljenega na trati gradu Balnagown, ki ga ima v lasti.

DEJSTVO št. 6: Diana je ob neki priložnosti tiskovnemu predstavniku Tonyja Blaira Alistairju Campbellu skuhala skodelico čaja, medtem ko je on zlagal posodo v pomivalni stroj.

DEJSTVO št. 7: Princesa Diana si je kuhala kar v mikrovalovni pečici.

DEJSTVO št. 8: Diana je s svojo terapevtko Simone Simmons lahko preživela tudi do deset ur v telefonskem pogovoru.

DEJSTVO št. 9: Varnostniki v pariškem hotelu Ritz so ob obiskih tujih dostojanstvenikov v navezi s francosko obveščevalno službo.

DEJSTVO št. 10: Uslužbenec MI6 je pripravil skrivne načrte za atentat na enega od vodilnih mož na Balkanu, da bi preprečil etnično čiščenje v začetku 90. letih prejšnjega stoletja. Načrti niso bili izpeljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.