Magazin > Bizarno
22 ogledov

Deset dejstev preiskave o Dianini smrti

Nesreča princese Diane še vedno buri duhove. Žurnal24 main
Med številnimi pričanji in dokazi, ki so se nabrali med preiskavo o smrti princese Diane, je nekaj zelo čudnih, a resničnih. Ponujamo vam deset najbolj zanimivih.

Preiskava smrti princese Diane je bila kot kaže zelo temeljita, saj so na dan prišle številne podrobnosti, ki s samo preiskavo nimajo veliko skupnega. Pred vami je deset resničnih dejstev, za katera so preiskovalci menili, da bodo pomagala najti krivca za Dianino smrt.

DEJSTVO št. 1: Vohuni kupujejo v Harrodsu. No, vsaj njihove košare naj bi jih prepričale.

DEJSTVO št. 2: Princ Filip uporablja star pisalni stroj, ki nima črke e, zato jo mora dopisati z nalivnikom.

DEJSTVO št. 3: Pogrebni zavod Leverton & Sons ima vedno pripravljeno hermetično zaprto krsto za primer smrti katerega od članov kraljeve družine.

DEJSTVO št. 4: Agentje MI6, ki so bili leta 1997 v Parizu, so se vozili v sivi renault laguni.

DEJSTVO št. 5: Mohamed al Fayed svoj prosti čas na Škotskem preživlja v šotoru, ki ga ima postavljenega na trati gradu Balnagown, ki ga ima v lasti.

DEJSTVO št. 6: Diana je ob neki priložnosti tiskovnemu predstavniku Tonyja Blaira Alistairju Campbellu skuhala skodelico čaja, medtem ko je on zlagal posodo v pomivalni stroj.

DEJSTVO št. 7: Princesa Diana si je kuhala kar v mikrovalovni pečici.

DEJSTVO št. 8: Diana je s svojo terapevtko Simone Simmons lahko preživela tudi do deset ur v telefonskem pogovoru.

DEJSTVO št. 9: Varnostniki v pariškem hotelu Ritz so ob obiskih tujih dostojanstvenikov v navezi s francosko obveščevalno službo.

DEJSTVO št. 10: Uslužbenec MI6 je pripravil skrivne načrte za atentat na enega od vodilnih mož na Balkanu, da bi preprečil etnično čiščenje v začetku 90. letih prejšnjega stoletja. Načrti niso bili izpeljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.