Deset mest z največ žeparji

Foto: Žurnal24 Barcelona, Španija Foto: Žurnal24 Akropola, Atene, Grčija Foto: Žurnal24 Costa Brava, Španija Foto: Žurnal24 Pariz, Francija Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Praga, Češka Foto: Žurnal24 Rim, Italija Foto: Žurnal24 Tenerife, Španija
Kjer so turisti, so žeparji. In kjer je veliko turistov, je veliko žeparjev. To drži vsaj za mesta, ki so pristala na letošnji lestvici "desetih najbolj žeparskih mest".
Oglej si celoten članek

Seznam je spet izdelala potovalna spletna stran TripAdvisor, metoda pa je bila precej preprosta. "Prešteli" so, kolikokrat se na njihovi spletni strani v povezavi s posameznimi mesti pojavlja beseda pickpocket (žepar) in njej podobne besede. "Naj" žeparsko deseterico 2010 že drugo leto zapored vodi Barcelona – pozor predvsem na Rambli –, na drugem mestu je spet Rim, med državami pa lahko za zmagovalko razglasimo kar Španijo, ki ima med deseterico poleg Barcelone še tri destinacije – Madrid, Costa Brava in Tenerife so priljubljene španske točke turistov in žeparjev.

Samo Evropa!
Sicer pa so letos med desetimi samo evropska mesta (lani sta jim družbo delala prestolnica Argentine in Hanoi v Vietnamu). Deseterico, kjer po mnenju TripAdvisorja še malo bolj pazite na žepe in torbice, si oglejte v galeriji. Zagotovo pa se je veliko žeparskih mest TripAdvisorjevi sodbi izognilo – ker se o njih na tej spletni strani pač malo manj piše ali pa sploh ne.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.