Magazin
56 ogledov

Deset mest z največ žeparji

Barcelona, Španija
1/10
Žurnal24 main
Kjer so turisti, so žeparji. In kjer je veliko turistov, je veliko žeparjev. To drži vsaj za mesta, ki so pristala na letošnji lestvici "desetih najbolj žeparskih mest".

Seznam je spet izdelala potovalna spletna stran TripAdvisor, metoda pa je bila precej preprosta. "Prešteli" so, kolikokrat se na njihovi spletni strani v povezavi s posameznimi mesti pojavlja beseda pickpocket (žepar) in njej podobne besede. "Naj" žeparsko deseterico 2010 že drugo leto zapored vodi Barcelona – pozor predvsem na Rambli –, na drugem mestu je spet Rim, med državami pa lahko za zmagovalko razglasimo kar Španijo, ki ima med deseterico poleg Barcelone še tri destinacije – Madrid, Costa Brava in Tenerife so priljubljene španske točke turistov in žeparjev.

Samo Evropa!
Sicer pa so letos med desetimi samo evropska mesta (lani sta jim družbo delala prestolnica Argentine in Hanoi v Vietnamu). Deseterico, kjer po mnenju TripAdvisorja še malo bolj pazite na žepe in torbice, si oglejte v galeriji. Zagotovo pa se je veliko žeparskih mest TripAdvisorjevi sodbi izognilo – ker se o njih na tej spletni strani pač malo manj piše ali pa sploh ne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.