Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Foto: Žurnal24 Sponke Sardine. Oblikovanje: OTOTO. Foto: Žurnal24 Posodica za jajce Egg Chair. Oblikovanje: Anima Dinamica. Foto: Žurnal24 Stolčki in klopice Tack. Oblikovanje: Monocomplex. Foto: Žurnal24 Stolček Bamboo Cell. Oblikovanje: Fanson Meng. Foto: Žurnal24 Stolček Bamboo Cell. Oblikovanje: Fanson Meng. Foto: Žurnal24 Stolček Bamboo Cell. Oblikovanje: Fanson Meng. Foto: Žurnal24 Pisarniška kolekcija Buro. Oblikovanje: Adrian Wright in Jeremy Wright za Lexon. Foto: Žurnal24 Pisarniška kolekcija Buro. Oblikovanje: Adrian Wright in Jeremy Wright za Lexon. Foto: Žurnal24 Pisarniška kolekcija Buro. Oblikovanje: Adrian Wright in Jeremy Wright za Lexon. Foto: Žurnal24 Posodica za jajce Egg Chair. Oblikovanje: Anima Dinamica. Foto: Žurnal24 Stolčki in klopice Tack. Oblikovanje: Monocomplex. Foto: Žurnal24 Stolčki in klopice Tack. Oblikovanje: Monocomplex. Foto: Žurnal24 Stoječa lučka Dangle Lamp. Oblikovanje: Enrico Salis. Foto: Žurnal24 Stoječa lučka Dangle Lamp. Oblikovanje: Enrico Salis. Foto: Žurnal24 Sponke Sardine. Oblikovanje: OTOTO. Foto: Žurnal24 Naslanjač Grinza. Oblikovanje: Fernando in Humberto Campana za Edra. Foto: Žurnal24 Naslanjač Grinza. Oblikovanje: Fernando in Humberto Campana za Edra. Foto: Žurnal24 Lučka(e) Light Tray. Oblikovanje: Andreas Engesvik in Daniel Rybakken. Foto: Žurnal24 Lučka(e) Light Tray. Oblikovanje: Andreas Engesvik in Daniel Rybakken. Foto: Žurnal24 Lučka(e) Light Tray. Oblikovanje: Andreas Engesvik in Daniel Rybakken. Foto: Žurnal24 Modularni pograd Bunky. Oblikovanje: Marc Newson za Magis. Foto: Žurnal24 Modularni pograd Bunky. Oblikovanje: Marc Newson za Magis. Foto: Žurnal24 Ura Clockus. Oblikovanje: Noh Ji Hun. Foto: Žurnal24 Ura Clockus. Oblikovanje: Noh Ji Hun. Foto: Žurnal24 Ura Clockus. Oblikovanje: Noh Ji Hun. Foto: Žurnal24 Ura Clockus. Oblikovanje: Noh Ji Hun.
Ura, ki razmiga glavo, ribice, ki delajo red na mizi, naslanjač, ki je videti kot šarpej, in "žebljički" za sedenje na plaži – spet se razkazuje deset malce posebnih oblikovalskih domislic.
Oglej si celoten članek

Jajce je svoj vsakoletni trenutek slave doživelo v nedeljo in ponedeljek, a na mali prestol ga lahko postavite kadarkoli. Egg Chair je silikonska posodica za jajce (mehko kuhano in še kakšno), ki jo navdihuje kultni Ovalia Egg Chair – stol, ki ga je oblikoval Danec Henrik Thor-Larsen, so predstavili leta 1968. Usedite se in pojejte jajce, pravijo ustvarjalci Egg Chaira. Usedete se lahko tudi na stolček, ki je del kolekcije Bamboo Cell in združuje naravne in moderne materiale, ter na stolčke in klopce Tack. Spominjajo na risalne žebljičke, namenjeni pa so (neudobnemu?) posedanju na peščeni plaži, saj jih je treba le potisniti v pesek. Na mladega šarpeja, ki mu je koža še zelo prevelika, spomni naslanjač Grinza. Modularni pograd Bunky se hitro spremeni v dve čisto običajni otroški postelji, stoječa lučka Dangle Lamp pa združuje lampijon in majhno poličko.

Sedem plus osem ob osem čez sedem
Ura Clocklus vsako uro malce potrenira možgane. Če hočete, da bo čas merila naprej, morate rešiti račun – seštevanje, odštevanje, množenje in deljenje prežijo na opazovalca, Clocklus pa naj bi navduševal predvsem osnovnošolce. Sponke Sardine in pisarniška kolekcija Buro delajo red na pisalni mizi. Za konec pa še "svetlobni pladenj". Na aluminijastem pladnju je več različnih svetil, zato lahko sami "sestavljate" svetlobo. Deseterico poglejte v galeriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.