Magazin
45 ogledov

Deset stvari, ki vas bodo presenetile

Sponke Sardine. Oblikovanje: OTOTO.
1/26
Žurnal24 main
Ura, ki razmiga glavo, ribice, ki delajo red na mizi, naslanjač, ki je videti kot šarpej, in "žebljički" za sedenje na plaži – spet se razkazuje deset malce posebnih oblikovalskih domislic.

Jajce je svoj vsakoletni trenutek slave doživelo v nedeljo in ponedeljek, a na mali prestol ga lahko postavite kadarkoli. Egg Chair je silikonska posodica za jajce (mehko kuhano in še kakšno), ki jo navdihuje kultni Ovalia Egg Chair – stol, ki ga je oblikoval Danec Henrik Thor-Larsen, so predstavili leta 1968. Usedite se in pojejte jajce, pravijo ustvarjalci Egg Chaira. Usedete se lahko tudi na stolček, ki je del kolekcije Bamboo Cell in združuje naravne in moderne materiale, ter na stolčke in klopce Tack. Spominjajo na risalne žebljičke, namenjeni pa so (neudobnemu?) posedanju na peščeni plaži, saj jih je treba le potisniti v pesek. Na mladega šarpeja, ki mu je koža še zelo prevelika, spomni naslanjač Grinza. Modularni pograd Bunky se hitro spremeni v dve čisto običajni otroški postelji, stoječa lučka Dangle Lamp pa združuje lampijon in majhno poličko.

Sedem plus osem ob osem čez sedem
Ura Clocklus vsako uro malce potrenira možgane. Če hočete, da bo čas merila naprej, morate rešiti račun – seštevanje, odštevanje, množenje in deljenje prežijo na opazovalca, Clocklus pa naj bi navduševal predvsem osnovnošolce. Sponke Sardine in pisarniška kolekcija Buro delajo red na pisalni mizi. Za konec pa še "svetlobni pladenj". Na aluminijastem pladnju je več različnih svetil, zato lahko sami "sestavljate" svetlobo. Deseterico poglejte v galeriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.