Dieta: Po napornem tednu je čas za sprostitev

Foto: Žurnal24 Če vam primanjkuje časa za obisk kozmetičnega ali masažnega salona, si sproščujo
Dan začnite z zelenjavnimi kruhki, za kosilo pripravite široke rezance z brokolijem, večer pa rezervirajte za grozdno solato z radičem.
Oglej si celoten članek

Po napornem tednu si popoldan ali večer rezervirajte samo zase. Sprostite se ob masaži ali obisku kozmetičnega salona. Če se boste sproščali doma, uporabite dišavne svetilke z eteričnimi olji. Rožmarinovo olje bo povečalo vašo dejavnost, grenivkino olje vas bo osvežilo, olje iz cvetov pomarančevca pa pomirilo. Pred sproščanjem nikar ne pozabite na telesno dejavnost, naredite raztezne vaje.

Zajtrk: Zelenjavni kruhki: (delo: 15 min)

Za en obrok potrebujete:
4 majhne češnjeve paradižnike
polovico majhne paprike
baziliko
50 g puste skute
sol, poper
veliko polnovredno štručko ali dva manjša kruhka
žlico paradižnikove mezge
4 solatne liste

Paradižnik in papriko operite in ju narežite na koščke, baziliko sesekljajte in vse primešajte skuti. Začinite s soljo, poprom, lahko dodate tudi ščepec mlete paprike. Kruhek razpolovite in ga namažite z malo paradižnikove mezge, nanjo položite solatne liste in nato na debelo namažite pripravljen namaz. Namaz si lahko pripravite vnaprej in ga vzamete s seboj v službo.

Kosilo: Široki rezanci z brokolijem (delo: 15 min)

Za en obrok potrebujete:
100 g srednje širokih rezancev
300 g brokolija
100 ml čiste zelenjavne juhe
muškatni orešček
sol in poper
šopek drobnjaka
50 g svežega sira z 0,2 odstotka maščobe
50 g puste skute

1. V slani vodi skuhajte rezance. Brokoli operite, odrežite cvetke in jih pretresite v zelenjavno juho. Kozico pokrijte in brokoli približno 5 min kuhajte na srednji vročini. Brokolija ne skuhajte do konca, naj ostane še malo hrustljav. Začinite s soljo, poprom in naribanim muškatnim oreščkom.
2. Drobno nasekljan drobnjak umešajte s svežim sirom in pusto skuto, posolite in popoprajte.
3. Kuhane rezance odcedite, jim primešajte drobnjakovo skuto in brokoli in takoj postrezite.

Večerja: Grozdna solata z radičem (delo: 15 min)

Potrebujete:
srednje velik grozd brez pešk
pol majhne glavice radiča
limonin sok
50 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
žličko repičnega olja
sol in poper
malo drobnjaka

Očiščen radič natrgajte na manjše koščke. Grozdne jagode prepolovite in jih pokapljajte z limoninim sokom. Grozdje in radič zmešajte, začinite in prelijte z oljem in pomarančnim sokom.

Ljubitelji mesa lahko k solati dodate na trakove narezano suho govedino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.