Magazin > Lepota & telo
15 ogledov

Dieta: Po napornem tednu je čas za sprostitev

Če vam primanjkuje časa za obisk kozmetičnega ali masažnega salona, si sproščujo Žurnal24 main
Dan začnite z zelenjavnimi kruhki, za kosilo pripravite široke rezance z brokolijem, večer pa rezervirajte za grozdno solato z radičem.

Po napornem tednu si popoldan ali večer rezervirajte samo zase. Sprostite se ob masaži ali obisku kozmetičnega salona. Če se boste sproščali doma, uporabite dišavne svetilke z eteričnimi olji. Rožmarinovo olje bo povečalo vašo dejavnost, grenivkino olje vas bo osvežilo, olje iz cvetov pomarančevca pa pomirilo. Pred sproščanjem nikar ne pozabite na telesno dejavnost, naredite raztezne vaje.

Zajtrk: Zelenjavni kruhki: (delo: 15 min)

Za en obrok potrebujete:
4 majhne češnjeve paradižnike
polovico majhne paprike
baziliko
50 g puste skute
sol, poper
veliko polnovredno štručko ali dva manjša kruhka
žlico paradižnikove mezge
4 solatne liste

Paradižnik in papriko operite in ju narežite na koščke, baziliko sesekljajte in vse primešajte skuti. Začinite s soljo, poprom, lahko dodate tudi ščepec mlete paprike. Kruhek razpolovite in ga namažite z malo paradižnikove mezge, nanjo položite solatne liste in nato na debelo namažite pripravljen namaz. Namaz si lahko pripravite vnaprej in ga vzamete s seboj v službo.

Kosilo: Široki rezanci z brokolijem (delo: 15 min)

Za en obrok potrebujete:
100 g srednje širokih rezancev
300 g brokolija
100 ml čiste zelenjavne juhe
muškatni orešček
sol in poper
šopek drobnjaka
50 g svežega sira z 0,2 odstotka maščobe
50 g puste skute

1. V slani vodi skuhajte rezance. Brokoli operite, odrežite cvetke in jih pretresite v zelenjavno juho. Kozico pokrijte in brokoli približno 5 min kuhajte na srednji vročini. Brokolija ne skuhajte do konca, naj ostane še malo hrustljav. Začinite s soljo, poprom in naribanim muškatnim oreščkom.
2. Drobno nasekljan drobnjak umešajte s svežim sirom in pusto skuto, posolite in popoprajte.
3. Kuhane rezance odcedite, jim primešajte drobnjakovo skuto in brokoli in takoj postrezite.

Večerja: Grozdna solata z radičem (delo: 15 min)

Potrebujete:
srednje velik grozd brez pešk
pol majhne glavice radiča
limonin sok
50 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
žličko repičnega olja
sol in poper
malo drobnjaka

Očiščen radič natrgajte na manjše koščke. Grozdne jagode prepolovite in jih pokapljajte z limoninim sokom. Grozdje in radič zmešajte, začinite in prelijte z oljem in pomarančnim sokom.

Ljubitelji mesa lahko k solati dodate na trakove narezano suho govedino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.