Dihurja lahko tudi posvojite

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaradi nesocializacije in neznanja je zapuščenih dihurčkov pri nas vedno več.
Oglej si celoten članek

Zaradi lastnikov, ki se o njihovih značilnostih ne pozanimajo dovolj, narašča število zapuščenih dihurjev. Najsrečnejši končajo v zavetiščih ali v Društvu ljubiteljev dihurjev Zverinice.
“Problem dihurjev, ki so naprodaj v trgovinah z malimi živalmi in pri množičnih rejcih, je, da jih večina leglo zapusti mnogo prezgodaj in so v najobčutljivejšem obdobju socializacije prepuščeni sami sebi. Zaradi zaposlenosti, še bolj pa neznanja se prodajalci z njimi namreč ne ukvarjajo in neželene oblike vedenja (na primer grizenje) se s tem le še utrjujejo,” opozarjajo v društvu. Večino nezaželenih vedenj pa lahko s pravilno vzgojo in socializacijo odpravite. Več o tem najdete na spletni strani društva Zverinice.com.

Kletke zavarujte pred vetrom in dežjem

Ker veliko bolje prenašajo mraz kot vročino, so lahko nastanjeni tudi v zunanjih kletkah, ki pa morajo biti primerno zavarovane pred vremenskimi razmerami, kot so dež, sneg, veter in vročina, ter drugimi živalmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.