Dišeč punč

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ogrejte telo in dušo s punčem, vročim, dišečim prazničnim napitkom.
Oglej si celoten članek

Začimbe so vinu dodajali že stari Grki, punč pa so najprej pili v Indiji. Pozimi so tako
ogreli telo in dušo. Ingver, kardamom, koromač, cimet in nageljnove žbice naj bi namreč
aktivirali čakre – centre duhovne moči v telesu. V Evropo je punč prišel v 17. stoletju
in takoj postal zelo priljubljen. Wolfgang Amadeus Mozart je punč iz Anglije prinesel v
Avstrijo, kjer ga od takrat pijejo predvsem pred božičem. V njegovem času so ga pili
predvsem v lokalih in na plesih, kjer je bil punč pravi modni hit.

Potrebujete:

  • pravi/ zeleni čaj
  • cimet, klinčke, janež, ingver ...
  • sladkor, med
  • pomarančni/jabolčni sok
  • pomarančni liker
  • rum ali katero drugo žgano pijačo


Priprava

  • Za pomarančni punč najprej skuhajte pol litra pravega čaja. Dodajte cimetovo skorjo,klinčke, sladkor, 2,5 decilitra pomarančnega soka, 1 deciliter pomarančnega likerja in sok ene limone. Zavrite in dodajte pol decilitra ruma.
  • Za jabolčni punč skuhajte pol litra zelenega čaja, dodajte pol litra jabolčnega soka, klinčke, cimet in janež, lahko tudi ingver v prahu. Vse skupaj naj počasi vre nekaj minut, zatem pa sladkajte in dodajte 1 deciliter ruma.
  • Pripravite lahko tudi otroški punč, nealkoholno različico te pijače. V sadni čaj dodajte začimbe po želji, pokuhajte, nato pa sladkajte z vaniljevim sladkorjem ali medom.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.