Do Bratuškove mimo njenih varnostnikov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Do predsednice vlade Alenke Bratušek smo se dokopali brez novinarske akreditacije in mimo več varnostnikov.
Oglej si celoten članek

Domače skakalce je konec tedna pod planiško velikanko spodbujala tudi nova predsednica vlade Alenka Bratušek, do katere smo se z lahkoto dokopali brez novinarske akreditacije za vip šotor in mimo več varnostnikov. Premierka nam izjave sicer ni želela dati, odvrnila je le, da sedaj ni pravi čas, saj se ji zelo mudi.

Bratuškovi smo sledili v vip šotor vinske kleti Mastnak, kjer se je srečala s poslancem Matjažem Hanom in se do nje prebili mimo več varnostnikov, ki nas očitno niso opazili. Če je to uspelo nam, bi lahko tudi kakšnemu izkušenemu nepridipravu, ki premierke ne bi nadlegoval le z novinarskimi vprašanji.

Policija se odzove le na grožnje in ogrožanje

Na Generalni policijski upravi (MNZ)  so nam pojasnili, ali se lahko predsednici vlade približa vsak oz. kakšna so pravila na javnih dogodkih:

"Na javnih dogodkih, kjer so varnostne razmere ugodne (proslave, konference, seminarji ...) so v dogajanje vključeni tudi delavci protokola, ki organizirajo srečanja s posamezniki, ki so v večini primerov najavljeni, organizirajo izjave za novinarje itd. Ni v pristojnosti policije, da o tem presoja, kdo se bo z varovano osebo srečal. Policija se odzove le na grožnje in ogrožanje."

Povedali so še, da je število varnostnikov in tudi drugih policistov ali kriminalistov odvisno od varnostne ocene in narave javnega dogodka, katerega se udeleži. Število policistov, ki varujejo mandatarko, torej ni fiksno določeno. Policija pa ne vodi posebne evidence stroškov, ki so povezani z varovanjem varovanih oseb, tako da nam podatkov o stroških niso mogli posredovati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:36 30. Marec 2013.

    Kaj bi ji pa storil,saj si sama žaga vejo na kateri sedi!

  • 06:56 29. Marec 2013.

    TI SAMO AJAJ, POGLEDAJ TO NAŠO ALENKO. LEPA JE, SEKSI JE, PAMETNA JE, PUSTIMO JO, DA VLADA

  • 13:19 28. Marec 2013.

    Fantje, zdaj al se hecate al ste pa res tko trapasti. Kaj mislite, da vas bodygardi pa ne poznajo poimensko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.