Magazin > VIP
16 ogledov

Do Bratuškove mimo njenih varnostnikov

Prva seja nove vlade Saša Despot
Do predsednice vlade Alenke Bratušek smo se dokopali brez novinarske akreditacije in mimo več varnostnikov.

Domače skakalce je konec tedna pod planiško velikanko spodbujala tudi nova predsednica vlade Alenka Bratušek, do katere smo se z lahkoto dokopali brez novinarske akreditacije za vip šotor in mimo več varnostnikov. Premierka nam izjave sicer ni želela dati, odvrnila je le, da sedaj ni pravi čas, saj se ji zelo mudi.

Bratuškovi smo sledili v vip šotor vinske kleti Mastnak, kjer se je srečala s poslancem Matjažem Hanom in se do nje prebili mimo več varnostnikov, ki nas očitno niso opazili. Če je to uspelo nam, bi lahko tudi kakšnemu izkušenemu nepridipravu, ki premierke ne bi nadlegoval le z novinarskimi vprašanji.

Policija se odzove le na grožnje in ogrožanje

Na Generalni policijski upravi (MNZ)  so nam pojasnili, ali se lahko predsednici vlade približa vsak oz. kakšna so pravila na javnih dogodkih:

"Na javnih dogodkih, kjer so varnostne razmere ugodne (proslave, konference, seminarji ...) so v dogajanje vključeni tudi delavci protokola, ki organizirajo srečanja s posamezniki, ki so v večini primerov najavljeni, organizirajo izjave za novinarje itd. Ni v pristojnosti policije, da o tem presoja, kdo se bo z varovano osebo srečal. Policija se odzove le na grožnje in ogrožanje."

Povedali so še, da je število varnostnikov in tudi drugih policistov ali kriminalistov odvisno od varnostne ocene in narave javnega dogodka, katerega se udeleži. Število policistov, ki varujejo mandatarko, torej ni fiksno določeno. Policija pa ne vodi posebne evidence stroškov, ki so povezani z varovanjem varovanih oseb, tako da nam podatkov o stroških niso mogli posredovati.

Komentarjev 3
  • cable 07:36 30.marec 2013.

    Kaj bi ji pa storil,saj si sama žaga vejo na kateri sedi!

  • dragec 06:56 29.marec 2013.

    TI SAMO AJAJ, POGLEDAJ TO NAŠO ALENKO. LEPA JE, SEKSI JE, PAMETNA JE, PUSTIMO JO, DA VLADA

  • kapuhs 13:19 28.marec 2013.

    Fantje, zdaj al se hecate al ste pa res tko trapasti. Kaj mislite, da vas bodygardi pa ne poznajo poimensko in v obraz? Pojdite ponoči po lj pa da vas policaji ustavijo. Tudi če boste okajeni, ko jim pokazali novinarsko ...prikaži večo izkaznico, vas še na kofe povabijo... tako da, nobenega nebi spustili blizu, edino vas, ko vas imajo na opazovanju, pa itak vejo če je nevarnost ali ne... Dajmo se zbudit.