Dobra novica za ljubitelje testenin

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Znanstveniki pravijo, da pogrete testenine ne redijo!
Oglej si celoten članek

V okviru oddaje Trust me, I am a Doctor, ki ga je predvajal britanski BBC, so strokovnjaki povedali, da ohlajene in nato spet pogrete testenine ne redijo. Pogrete testenine imajo po njihovih besedah namreč nižji glikemični indeks (GI), kar pomeni, da se raven sladkorja v krvi dviguje počasneje.

Glikemični indeks sveži testenin naj bi bil 60, pogretih pa le 30. Za primerjavo naj navedemo še glikemični indeks jabolka, ki je 35!



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.