Dobre vile s tortami lepšajo življenja

Foto: sladki nasmehi torta Foto: sladki nasmehi torta Foto: sladki nasmehi torta Foto: sladki nasmehi torta Foto: sladki nasmehi torta Foto: sladki nasmehi torta
“Dobrodelnost mi je vrnila vero v človeka,” pravi pobudnica projekta Sladki nasmehi Polona Pičman Štefančič in dodaja: “Človek pozabi, da je v ljudeh toliko nesebične pripravljenosti pomagati.”
Oglej si celoten članek

Nikoli ne bo pozabila izraza hčerke, ko ji je za rojstni dan naredila torto, pove mlada mamica Polona Kadunc, ki s peko peciva pomaga 38-članski ekipi Sladki nasmehi. “To privoščim vsakemu,” dodaja. Njihovo poslanstvo je peka peciva za bolne, revne in otroke s posebnimi potrebami. Povpraševanja po njihovih sladicah je v zadnjem letu že toliko, da niti ne štejejo več, koliko tort so do zdaj ustvarile. “Pri številki 50 smo nehale šteti – se pa veselimo vsakega
rekorda. Naš zadnji je pet tortic v štirih dneh,” razlaga Polona Pičman Štefančič.

Najlepši božični prazniki

Tudi december ne bo minil brez obdaritev. Nekaj jih skupaj načrtujejo tudi z varnimi hišami in kriznimi centri, v katere se zatekajo otroci. “Ko so nas vprašali, ali Sladki nasmehi nameravajo na božično-novoletni dopust, je eno izmed naših deklet odgovorilo, da je tudi zanjo božič družinski praznik, a da si ne more predstavljati, kako bi ga lahko preživela lepše kot ob deljenju dobrote,” je vesela Pičman Štefančičeva.

Vsaka torta je posebna

Vsak otrok dobi unikatno dobroto. Z vsako torto je povprečno šest ur dela. Pomoč jim ponujajo tudi taki, ki niso vešči dela v kuhinji. Vodnik psov s policijske postaje v Kopru je predlagal, da bi skupaj s psom razveselil katerega od otrok. “Takšne zgodbe nam vedno znova dajejo veter v krila,” pravi Pičman Štefančičeva.

Pomagate lahko tudi vi

Za finančne donacije je odprt transakcijski račun: SI56 9067 2000 0720 577 pri PBS, d. d. Do 31. decembra lahko pošljete SMS s ključno besedo NASMEHI na 1919 in prispevate 1 evro. Nove tortopeke trenutno najbolj potrebujejo v Prekmurju. Več informacij najdete na www.sladkinasmehi.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.