Magazin
33 ogledov

Dobre vile s tortami lepšajo življenja

torta
1/6
sladki nasmehi
“Dobrodelnost mi je vrnila vero v človeka,” pravi pobudnica projekta Sladki nasmehi Polona Pičman Štefančič in dodaja: “Človek pozabi, da je v ljudeh toliko nesebične pripravljenosti pomagati.”

Nikoli ne bo pozabila izraza hčerke, ko ji je za rojstni dan naredila torto, pove mlada mamica Polona Kadunc, ki s peko peciva pomaga 38-članski ekipi Sladki nasmehi. “To privoščim vsakemu,” dodaja. Njihovo poslanstvo je peka peciva za bolne, revne in otroke s posebnimi potrebami. Povpraševanja po njihovih sladicah je v zadnjem letu že toliko, da niti ne štejejo več, koliko tort so do zdaj ustvarile. “Pri številki 50 smo nehale šteti – se pa veselimo vsakega
rekorda. Naš zadnji je pet tortic v štirih dneh,” razlaga Polona Pičman Štefančič.

Najlepši božični prazniki

Tudi december ne bo minil brez obdaritev. Nekaj jih skupaj načrtujejo tudi z varnimi hišami in kriznimi centri, v katere se zatekajo otroci. “Ko so nas vprašali, ali Sladki nasmehi nameravajo na božično-novoletni dopust, je eno izmed naših deklet odgovorilo, da je tudi zanjo božič družinski praznik, a da si ne more predstavljati, kako bi ga lahko preživela lepše kot ob deljenju dobrote,” je vesela Pičman Štefančičeva.

Vsaka torta je posebna

Vsak otrok dobi unikatno dobroto. Z vsako torto je povprečno šest ur dela. Pomoč jim ponujajo tudi taki, ki niso vešči dela v kuhinji. Vodnik psov s policijske postaje v Kopru je predlagal, da bi skupaj s psom razveselil katerega od otrok. “Takšne zgodbe nam vedno znova dajejo veter v krila,” pravi Pičman Štefančičeva.

Pomagate lahko tudi vi

Za finančne donacije je odprt transakcijski račun: SI56 9067 2000 0720 577 pri PBS, d. d. Do 31. decembra lahko pošljete SMS s ključno besedo NASMEHI na 1919 in prispevate 1 evro. Nove tortopeke trenutno najbolj potrebujejo v Prekmurju. Več informacij najdete na www.sladkinasmehi.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.