Magazin
49 ogledov

700 evrov za kilogram sira

sir Long Clawson
Ljubitelji sirov boste prišli na svoj račun. Najbolj priljubljen mlečni izdelek na svetu je dobil razkošno, praznično preobleko.

Sirarna Long Clawson Dairy iz Velike Britanije je izdelala sir iz zlata. Stilton je angleški sir s plemenito plesnijo, ki ga izdelujejo iz kravjega mleka. Otočani so nad stiltonom navdušeni, to pa je tudi razlog, da so se v sirarni odločili za izboljšavo priljubljenega sira. Sir je prepreden z lističi pravega zlata, za kilogram dobrote pa je treba odštei 700 evrov. Izdelali so ga v omejeni količini, namenjen pa je prazničnemu uživanju.

"Povpraševanja ne primanjkuje, zelo verjetno ga bo do božiča že zmanjkalo, večino pa ga bomo prodali v tujino," je povedala predstavnica sirarne Long Clawson.

Če vas je osupnila cena, se pripravite, saj to ni najdražji sir na svetu. Če vas zlati sir ni prepričal in si želite še česa bolj prefinjenega, vas to čaka v bližini. Z nazivom najdražji sir na svetu se baha sir iz Zasavice blizu srbske prestolnice. Za kilogram tega boste segli še globlje v žep; kar tisoč evrov stane dobrota, ki jo pridobivajo iz oslovega mleka. Mleko dobijo pri sto oslicah, ki živijo v naravnem rezervatu Zasavica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.