Magazin
536 ogledov

Kako očistiti kuhinjske aparate?

mešalnik Shutterstock
Se je v vašem grelniku za vodo nabralo veliko vodnega kamna, ne veste, kako očistiti grelce v opekaču za kruh ali pa, kako najenostavneje pomiti mešalnik za napitke? Morda vam bodo v pomoč spodnji nasveti.

Ohišje le s krpico

Plastične dele aparatov obrišite s krpico, pomočeno v toplo vodo, v kateri ste raztopili malo sode bikarbone, jekleno ohišje kuhinjskih aparatov pa enostavno obrišite s krpico, na katero ste razpršili malo čistila za steklo.

Mešalnik za napitke

Po uporabi ga najlažje očistite tako, da vanj nalijete kozarec tople vode in kapnete malo detergenta za pranje posode. Mešalnik za 20 sekund prižgite na največjo jakost, nato pa posodo le še dobro sperite pod toplo vodo.

Grelnik za vodo

Deciliter kisa in liter vode je recept za odstranjevanje vodnega kamna iz grelnika za vodo. Mešanico v grelniku zavrite, nato pa jo pustite delovati še pol ure. Na koncu grelnik dobro splaknite pod vročo vodo.

Opekač za kruh

Drobtine, ki se nabirajo na dnu klasičnega opekača za kruh, so lahko prava nadloga, saj jih le s težavo popolnoma odstranimo. Če vaš opekač nima izvlečnega predalčka, ki poenostavi čiščenje, drobtine iz njega iztresite, medtem pa opekač večkrat pretresite. Grelnike za opekanje kruha pa očistite s pomočjo krtačke za čiščenje steklenic.

Kavni aparat

Posoda v aparatu za kavo, ki je namenjena kavnemu filtru, hitro postane rjava. Očistite jo tako, da vanjo natresete skodelico zdrobljenega ledu, sok pol limone in dve žlici soli. Posodico pokrijte, dobro tresite dve minuti in sperite z vročo vodo.

Mikrovalovna pečica

S pomočjo limoninega soka lahko enostavno očistite mikrovalovno pečico in iz nje preženete neprijetne vonjave. Limono narežite na tanjše rezine in jih dajte v posodo z vročo vodo ter vse skupaj eno minuto grejte na najvišji temperaturi. Po končanem gretju notranjost mikrovalovne pečice obrišite s suho in čisto krpo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.